Aktiviteter 2012

Hordaland Hobbyfjærfeklubb

 

- for deg som har fugler som hobby

Aktiviteter 2012

Europautstillingen i Tyskland,

Leipzig 6.-9. desember 2012

 

Flere medlemmer fra klubben tok turen til den spekulative

Europautstillingen i Leipzig. Der var utstilt store mengder hønsefugler,

duer, kaniner og marsvin. Noe større skala en vi er vant med i Norge.

På forhånd måtte du ha bestemt deg for hva du vil se fordi du rakk ikke

å se alt iløpet av åpningstiden. Besøkstallene var høye, minst 100.000

besøkende i løpet av 3 dager.

 

Landsutstilling i Tønsberg,

9.-11. november 2012

 

4 medlemmer fra Hordaland Hobbyfjørfeklubb stilte ut fugler. Ender, høns og dverghøns. Beste utstiller hos oss ble Ivar Hildal med sine svømmefugler.

 

Arrangementet var ett samarbeid mellom klubbene i Vestfold og Østfold. Det var over 900 fugler tilstede på årets utstilling som var høyeste antall på mange mange år.

 

Fjørfeutstilling i ridehallen på Stend,

5.-6. oktober 2012.

 

Vi hadde ein fin og kjekk utstilling med mange flotte dyr og mykje besøkande. Det var påmeldt 121 dyr, med både ender, gjess, høns og dverghøns representert. Det var også en egen fremvisningsavdeling, der vi hadde med flere raser og farger blant annet vaktler, fasaner og kalkuner i tillegg til store- og dverghøns.

 

Det var en spennende helg for mange nye utstillere og mye arbeid for klubbens medlemmer. Vi åpnet dørene lørdag formiddag og besøkende strømmet på gjevnt utover dagen.

 

Vi hadde en rugemaskin med egg som klekket og kyllinger i et bur, det var mange som syntest rugemaskinen med nyklekte kyllinger var spennende og intressant - både barn og voksne.

Vi hadde et stand også ved inngangen, der vi solgte utstyr og prøvde så godt vi kunne og fremme klubben og besvare spørsmålene vi fikk.

Vi hadde også laget til ein Publikumspris-konkurranse, der publikum skulle skrive bur nr. til det dyret dei likte best. På slutten av søndagen etter utstillingen var over, trakk vi vinneren. Det ble den eneste gåsa i utstillingen som fikk utmerkelsen "Best In Show".

 

Vi hadde en salgsavdeling der klubbens medlemmer kunne selge dyr. Her var mye interesse og mykje solgt.

 

Med oss var Bergen Praktdueforening som hadde med seg en rekke raseduer dei viste frem. Bergen og Omland Kaninalslag var også med og viste kaninraser og kaninhopping.

 

Besøk fra Danmark

i august

 

Poul og Anny Schjøtt-Jensen kom en tur til oss. Vi hadde i den forbindelse en rundttur i distriktet der vi blant annet var innom Britt Opheim og Oddbjørg Olsen. Hyggelig med hønsevenner på besøk.

Rogaland Open 2012

Forus, januar 2012

 

Rogaland Rasefjærfeklubb's Lokal utstilling. Det var 2 utstillere fra HHFK som stillte ut dyr. Ellers var vi 2 medlemer som var nede på ein dagstur for og se hva dei hadde og by på. 460 fugler påmeldt i år med ender, gjess og høns. Det var 41 utstillere totalt.