Anskaffelse og valg av dyr

FOR NYBEGYNNERE

Å begynne med fjærfe

Anskaffelse og valg av dyr 


Det finnes utallige ulike arter og raser i fjærfeverden og det gjelder å finne akkuratt den som passer best for deg, din familie, dine behov og ikke minst ønsker.Kjøp av dyr


Enten man har dyr fra før, eller man skal anskaffe seg dyr for første gang, så er det viktig å undersøke om selger er en seriøs oppdretter. Dette er viktig da man gjerne vil unngå å kjøpe syke eller dårlige dyr. Ta kontakt med oss om du er i tvil når du skal kjøpe!Kjøp av rugeegg


Ønsker man å ruge frem kyllinger selv, eller legge egg under en klukkhøne? det er fullt mulig å få kjøpt rugeegg hos oppdrettere. Les mer om Rugeegg.


 

Priser rugeegg/fjærfe


HHFK anbefaler NRFF's sin angitte prisliste. Se NRFFprisliste.pdfValg av fjærfe


Hvilke rase/art passer for meg? Ønsker jeg mye egg fra mine høns? Ønsker jeg høns som både gir godt med egg og kjøtt? Ønsker jeg rolige, barnevennlige høns? Ønsker jeg meg en art som naboen ikke kan klage på? ønsker jeg noe fargesprakende i hagen? kanskje noen ender som kan spise snegler i hagen?


Finn den arten og rasen som passer deg! Oppdretterlisten vil være behjelpelig når du skal kontakte oppdrettere.Hane eller ikke hane?


Når det kommer til høns og da haner så er det mange som er skeptisk - gjerne da med tanke på naboer. Hør med naboene dine - ha en god dialog. Fungerer det ikke med hane i nabolaget, så er den letteste utveien å fjerne hanen.

Hanen har en overordnet stilling i flokken og holder styr på damene sine. Høner tar ingen skade av å ikke ha hane i flokken, men man kan oppleve at det blir mer oppstyr/krangling blandt hønene. 


Og ja.. - høner legger like mye egg uten hane i flokken!Ikke glem at det finnes andre arter i fjærfeverden som ikke har haner som galer!