Fôringsplass

FOR NYBEGYNNERE

Å begynne med fjærfe

FôringsplassHvor fôrer jeg dyrene?


Det er ikke alle plasser det egner seg for fôring. En tommelfinger regel i hønseverden er at fôring foregår INNENDØRS.

Skadedyr som mus, rotter og åtselfugler er dessverre ofte synonymt med det å drive med fjærfe, MEN driver man rett – unngår man lett dette. Ved å fore inne stenger man inne maten og unngår at skadedyr får tak i den. Er maten ute og lett tilgjengelig vil skadedyr brødfø seg på dette og man vil plutselig få en opphopning av skadedyr. Dette er det ingen som ønsker.


En av de kjekkeste delene ved å drive med fjærfe, er kaste brødsmuler og rester ut til hønene mens man ser de ivrig springer rundt og spiser. Dette anbefaler vi selvfølgelig folk å gjøre, men unngå at brødrester etc ligger igjen i store mengder etter fôring. Dette vil også tiltrekke seg uvelkomne gjester.Vann


Valg av sted til drikkevann er ikke fullt så viktig som valg av fôringssted. Mange velger å gi dyrene vann inne - da dette er enkelt og greit. Det er også enkelte som velger å gi vann ute - Dette er fullt mulig!


MERK: Dette egner seg ikke like bra om vinteren når vannet fryser.


Oppdrettere av svømmefugler gir som regel vann ute, dette er fordi svømmefugler instinktivt vasker seg og prøver å bade i vann – og da vannautomaten! Andehuset blir da veldig fort bløtt og skittent, og må skiftes på oftere. Dette er det selvfølgelig ingen som ønsker, og man gir dermed vann utendørs.