Ferske egg til frokost, hanen som galer og høns som tripper rundt på tunet. Ender i hagedammen og gjess på marken - Det kan være riktig så idyllisk å drive med fjærfe!
Det er selvfølgelig ikke bare fryd og gammen med denne hobbyen. Fjærkre krever sin plass, stell og ikke minst tid. Det er derfor viktig å tenke seg nøye gjennom før man anskaffer seg fjærkre. Noen viktige spørsmål man kan stille seg er:
Kan jeg ha fjærfe der jeg bor?
Det er desverre ikke alle steder som egner seg å ha diverse fjærkre. Dyrene krever sin plass, og ikke minst hage. HHFK har medlemmer som både bor på småbruk, villastrøk og rekkehus, og alle får det til - på sin måte.
Det er viktig å tenke på areal og ikke minst naboer. Der det er hage og plass, er det mulighet - det gjelder bare å finne den arten og rasen som passer dine krav.
Har jeg plass?
Fjærkre krever sin plass, men ulikt fra rase til rase, og selvfølgelig art. Dyrene trenger et hus og gjerne en utegård/tilgang på uteareal. Har man ikke mulighet til å opprettholde dyrenes krav bør man se etter andre alternativer.
Har jeg tid?
Når det er snakk om tid og fjærfe, er alt relativt. Er det snakk om 4 høner eller det snakk om 20 ender og en flokk gjess? Daglig stell kan ta alt fra 2 min til flere timer, alt etter hvor mye man har. Det som tar tid er föring og rens av hus. Rensing av hønsehus tar den tiden den tar, men dette er ikke noe man gjør daglig. Dette er noe man gjør kanskje månedlig, alt ettersom hvor mange dyr man har.
Så er spørsmålet; Trenger fjærfe daglig stell? Ikke nødvendigvis..Se Fôring
Har jeg økonomi?
Når det er snakk om det økonomiske spekteret ved driv av fjærfe, så må man igjen tenke på; hvor mange dyr skal jeg ha? Denne hobbyen vi driver med har en lett tendens til å ekspandere, noe som de fleste i HHFK kan kjenne seg igjen i. Utgiftene går tïl för og gjerne utstyr i starten.
Utgiftene ved driv av fjærfe kan være alt fra 200 kr i mnd, til flere tusen - alt avhengig av hvor mange dyr man har. Alt i alt er det ikke store kostnadene når man tenker på hvor mye glede man får av disse skapningene og ikke minst egg og evt kjøtt.
HHFK oppfordrer alle på det sterkeste å starte med fjærfe! Det er en livlig, givende og spennende hobby som vi ønsker enda flere kan ta del i. Vi hjelper deg gjerne i gang!
Støtt VFK og registrer oss som grasrotmottaker! Pengene går tilbake
til våre medlemmer i form av ulike aktiviteter klubben arrangerer.
Org.nr: 914 310 016
© Copyright. All Rights Reserved.
Email: hhfk@hanegal.info
Klubbtelefon:
Møtelokale:
Håsteins Gate 3, 5160 Laksevåg
Følg oss på Facebook